Ginza FA62/01

född 2001-03-31

e: Gimmick FA223/91

u: Cindela FA156/83

Ginza har haft oturen att ha flyttat runt till olika ägare. Det största misstaget låg hos mig, som felbedömde den första köparen. 
Jag trodde att Caterine i Nora skulle passa min härliga 1-åring bra, men det fungerade inte alls. Caterine krävde för mycket i vissa fall och för lite i andra situationer. 
Turligt nog sålde hon Ginza till Therese i Nyköping, där fick Ginza det jättebra! Tack Therese, för att du lyckats återställa Ginza till den härliga häst hon var från början. 
Hösten -06 insåg Therese att hennes nya arbete tog alltför mycket tid i förhållande till vad Ginza behövde. Resultatet blev att Pia Hagmar fick köpa Ginza av Therese. 
Pia har ett äldre arabsto sedan tidigare och Ginza ska växa in i rollen som efterträdare. Enligt Pias dressyrtränare har förra ägaren, Therese, gjort ett kanonfint arbete med grunderna - så sträck på dig Therese!

Nu hoppas jag att Pia och Ginza ska bli ett permanent par! Lycka till!

Nedan lite nyheter om Ginza, där färskast ligger överst:

*
2012-05-12
Tävling individuellt och lag på Nuntorps Hästsportklubb
Resultst individuellt L:B3

Resultat lag


Meddelande från Pia 2010-09- 28: 
Har varit tävlingsdags igen. Lokal tävling i Bengtsfors. Ginza var lite spänd i första klassen, LB:1, 
men vi fick ändå 63,79% och kom 3:a!:-)
I LA:1 var hon jättefin, fick 63,95% och kom 2:a. Fast det var bara fyra med i klassen ... Hon är bara bäst! 
För övrigt har hon just varit hos tandläkaren och dessutom opererat bort en ful ink på bringan. Skönt att bli av med den.Kram från Pia
*
Inlägg i gästboken från Pia 2010-04-05:
Ginza vill bara hälsa att hon vann årets första dressyrtävling, drygt 67% i LB:1! 
*
Mail från Pia 2009-10-05:
Nu har Ginza och jag varit ute och tävlat igen. Vi startade i två LB-klasser (lokal) på Skaftö ridklubb. Ginza såg ut som en liten leksakshäst bland halvbloden ...men en ovanligt duktig sådan. 
I LB:0 fick vi 67,19% !!! Vårt bästa resultat någonsin och på det kom vi 4:a av arton startande. "Prydlig uppvisning på mycket trevlig häst som rör sig lätt", skrev domaren. 
Det där med trevlig häst håller både Ginza och jag med om ... I LB:1 kändes det faktiskt ännu bättre, men där fick vi bara 60,69%, på det blev vi 10:a av 23 startande. 
Antar att konkurrensen var större i den klassen eftersom de flesta var med i LA efteråt. Men jag var så nöjd med min lilla häst. 
Dessutom är hon lätt att lasta, sköter sig perfekt på tävlingsplatsen, glad och positiv till allting.
Resultat 

*

Lördag 2009-07-04 startade Pia och Ginza LB:1 på Nuntorp Hästsportklubb. Stekande sol, 30 grader varmt och en "nära - döden - upplevelse" att kränga på sig svart kavaj ... ändå kom Ginza 5:a med 64,1% av 31 startande! 
Annars var det idel halvblod, så det var riktigt roligt att visa att även små araber kan. I augusti väntar ett tredagars träningsläger dressyr/hoppning, det ska bli kul. Inga fler dressyrtävlingar i sommar, det får vänta tills i höst.

De tre följande bilderna tillhör Pia Hagmar och får ej kopieras! 
Jag som uppfödare är otroligt glad åt att se hur fint Ginza utvecklas - all heder åt dig, Pia!

Hoppträning 2009-05-18.
Vårens första dressyrtävling (i Grästorp) 2009-05-03. 
I LB fick hon 60,93%.
Grästorp 2009-05-03, Ginza kom precis utanför placering med 62,59% i LC.

Resultat
*

Ginza med nya matte, Pia Hagmar, oktober 2007.

*
Klipp ur "Gästboken":
Datum: Torsdagen den 22 januari 2009, 23:13:10 Namn: Pia & Ginza 
Hej Anne!
Nyss hemkomna från hoppträning och jag vill bara skicka en hälsning så att du vet vilken underbar häst du har fött upp. Hon är så enormt positiv och duktig. 
Bara hon får syn på ett hinder känns det i hela kroppen hur glad hon blir. Och hon hoppar som en katt, så mjukt och lätt att följa. 
Jag är egentligen en jättefegis när det gäller hoppning, men Ginzas entusiasm gör att jag alldeles glömmer av det. Hon är en så alldeles väldigt fin liten häst! 
Ska ta nya kort snart så att du kan få se hur hon ser ut nu för tiden. Det är stor skillnad. Hon har musklat till sig rejält och är väldigt fin i kroppen. 
Sedan är hon den kelsjukaste häst man kan tänka sig. Hon kan stå hur länge som helst med huvudet i min famn och bli kliad. 
När jag hade varit bortrest och kom tillbaka så ropade jag på henne - hon lyfte på huvudet, fick syn på mig och kom rusande genom hagen i full galopp. 
Leran skvätte åt alla håll. Då blir man bra lycklig!
p.s Jag antar att jag inte behöver nämna att jag trivs alldeles väldigt bra med henne ...
*
Datum: Lördagen den 27 december 2008, 17:34:59 Namn: Pia & Ginza 
Vi tänkte bara passa på att önska Gott Nytt År!!!
Ginza har fått vara helledig i 6 veckor och har ägnat tiden åt att bli vildhäst! Det var henne väl unt. Nu tar vi nya friska tag, men Ginza är inte helt förtjust i den stillsamma igångsättningen. 
Fullt ös medvetslös är mer i hennes smak. Hon är bara så rolig att ha att göra med. Bättre kompis kan man inte tänka sig. Hej från oss! Pia & Ginza 
*
Datum: Måndagen den 10 mars 2008, 19:30:17 Namn: Pia & Ginza 
Hej!
Måste bara skryta lite över världens finaste häst. Tror ni inte att Ginza gick och vann årets första dressyrstart - 66,4% i LC:2! Hon skötte sig verkligen superfint och det känns att hon tycker att det är roligt att visa upp sig. 
Så fort hon kommer in på banan får hon mer schvung i steget. Egentligen gick hon ännu bättre i LB, men vi trasslade till det galoppen (en väldigt farlig bokstav, just E ...) så där fick vi 59,3%. Är så enormt stolt över min lilla häst!
*
Datum: Söndagen den 23 december 2007, 23:50:45 Namn: Pia & Ginza 
God Jul och Gott Nytt År! önskar Ginza till pappa Gimmick och alla andra släktingar.
Själv råkade hon ut för kolik för ett par veckor sedan, slangades och fick dropp. Tack och lov så klarade hon sig. Nu mår hon prima igen. På grund av detta blev det aldrig något KM i dressyr för vår del. 
I stället ska vi på både 2-dagars dressyrträning och 2-dagars hoppträning nu på jullovet. Hej från Pia 
*
Datum: Onsdagen den 7 november 2007, 22:16:23 Namn: Anne 
Hej! Jag har fått bilder av Ginzas "nya" (sedan 1 år tillbaka) matte. Jättefina bilder som kommer på hemsidan, kanske redan till helgen. Tack Pia! 

Datum: Tisdagen den 23 oktober 2007, 22:50:53 Namn: Pia & Ginza 
Hej igen! Jag ska kontakta de fotografer som fotat Ginza (mina egna försök är verkligen inte mycket att visa upp!)och höra om jag får skicka några bilder till dig. 
Ska också försöka få till några helt nya, för hon har ändrat sig rätt mycket sen i våras. Musklat till sig mycket bra, främst bak där hon var rätt klen när hon kom. 
Förutom att hon är snygg, så är hon den raraste häst man kan tänka sig. Går efter mig i hagen och vill umgås. Hon går fram överallt ute, litar på att det är okej om jag säger att det är det. 
Att lasta henne är inget problem, hon går rätt in och står lugnt. Den 29:e har jag haft henne i 1 år (tänk vad tiden går) och jag blir kärare i henne för var dag som går. 
Jag förstår inte hur jag klarade mig utan henne. Min gamla häst blir 24 år till våren och är fortfarande frisk och pigg. Så hoppas jag att Ginza också ska må om 18 år...
*
Datum: Fredagen den 12 oktober 2007, 22:57:00 Namn: Pia Hagmar 
Hej! Dags även för Ginza att höra av sig! Hon är en rena drömhästen, alltid positiv och alltid lika villig att göra sitt bästa. Hösten har vi använt åt att miljöträna. Hon har varit ute på tre olika dressyrtävlingar. 
För varje gång hanterar hon det här att komma till en ny miljö allt bättre. Hon blir inte stirrig, men det är ju så mycket att titta på att hon har lite svårt med koncentrationen. 
Hittills har vi fått 59,6 % i LC:2 och 57,5% i LB:2. Det är jag mycket nöjd med. När hon väl lär sig att slappna av kommer det att gå betydligt bättre än så. Vi går lugnt fram, jag vill att hon ska tycka att det är roligt. 
Tränar för en bra dressyrtränare varannan vecka. Nästa tävling är inte förrän i december, då kommer ny rapport. I dag har vi hopptränat och jag som är hopprädd smittas av Ginzas entusiasm och glömmer av att jag är det. 
Hon älskar att hoppa, och är väldigt duktig. Annars blir det en hel del skogsturer och långa galopper på stubbåkrarna. Hon är i fin form, lilltjejen. Och hälsar så gott till pappa! 
*
Datum: Tisdagen den 22 maj 2007, 10:05:21 Namn: Anne 
Hej, alla! Igår ringde Pia som sedan i höstas äger Ginza f-01 e:Gimmick u:Cindela. Hon berättade att hon bara tycker mer och mer om Ginza. 
Pia startade en L:B dressyr för ett par veckor sedan, mest för att vänja Ginza vid att staketen inte ska hoppas, de fick 57% - klart godkänt! Lillsyrran, Gazira f-02, fick en 3:eplacering med 58% några veckor innan dess. 
De är duktiga, mina flickor och deras nya mattar! Lycka till i fortsättningen! 
Ha en härliga vår allihop! /Anne 
*

Ridhusträning med Therese 2006-05-25.
Therese och Ginza leker i snön 2006-01-04.
Hoppträning 2005.
Hoppträning 2005.
Hoppträning 2005.
Therese och Ginza sommaren 2005.
Ginza (2004-07-05) och Therese Rosén, som gjorde ett jättebra jobb under tiden hon ägde Ginza.
Ginza 2 år och 2 månader.
Löshoppning, Stall Danora, 2003-05-21.
Ginza 1 år och 1,5 månad, 2002-05-07.
Första dagen (2001-03-31)!

* * *